22 ÅR PÅ VINSTRA

2. - 6. juli 2014

Artister 2014

BYTING

BYTING

Byting et nytt og spennende band fra Bø i Telemark, som beveger seg innenfor sjangrene country, folkemusikk og rock ’n roll.

Les mer...

TWANG GANG

TWANG GANG

- eit rykande ferskt møte med fortida: ”Ein arv. Ein twang, ei tid. Der dansegolva duvar og lufta dampar av sveitte. Pulsen vibrerar i høgspent ståbass. Lynraske fingrar plukkar gitar. Strenger pustar og vrengjer og vrir seg, medan beaten dunkar som ekstra hjarteslag i bringa. Countryknekk i stemma. Brylkrem i håret. Songen i taket, beina på jorda.”

Les mer...

LØITEN TWANG DEPOT

LØITEN TWANG DEPOT

Våren 2014 kommer debutalbumet til Løiten Twang Depot. De har i flere år spilt på countryfestivaler, puber og salooner rundt om i landet, før de nå tar steget inn i plateverden.

Les mer...

MIKE AND THE STRANGERS

MIKE AND THE STRANGERS

Mike and the Strangers fra Sverige har gjort en lynkarriere siden etableringen i 2006. De er et av Sveriges mest populære countryband, og har gjort stor suksess også utenfor hjemlandets grenser.

Les mer...

MORTEN VESTLY BAND

MORTEN VESTLY BAND

Morten Vestly er født på en liten ranch utenfor Sandefjord, men det tok likevel over 18 år før Country ble fremtredende hos den musikkinteresserte gutten.

Les mer...

BILL BOOTH

BILL BOOTH

Singer-songwriter og musiker Bill Booth er en amerikansk roots-folk-rock musiker og låtskriver. Hans musikkstil blir ofte sammenlignet med Mark Knoppfler med fele og trekkspill. Han er også kjent for sin 'high energy' og energiske feleopptreden. Til sommeren kommer han til Vinstra.

Les mer...

VON

VON

Innerst i Gudbrandsdalen, der finner du bandet VON. De seks gutta i VON synger på klingende Heidalsdialekt, og spiller på en folkelig, inderlig og VONsk sjarm. Tekstene er stort sett hverdagslige; ”Friheten i full bensintank”, ”kvinnfolk, lengselen tilbake til barne- og ungdomstid og spriten, den spriten. I følge bandet er ”Heildøl ei fantastisk dialekt i forbindels mæ musikk. I sta`n for å stolpre seg i veg på mer heill mindre flat skuleengelsk, fæ`n ause tå ein helt anna uttryksdom, og språkle variasjon. Det er tross alt sitt eiga tungemål `n keinn best. ”

Les mer...

TERJE IVERSEN

TERJE IVERSEN

Vi elsker lokale helter, og fra Harpefoss i Gudbrandsdalen kommer Terje Iversen. Allerede fra barndommen ble Iversen introdusert for ekte countrymusikk, noe han tidlig satt pris på. Han har lang og bred erfaring fra musikk, og fikk sin første gitar i en alder av 9 år. Terje Iversen har spilt konsert på alt fra mindre danselokaler til større festivaler og spiller i sommer på Vinstra.

Les mer...

MODERN EARL

MODERN EARL

Modern Earl elsker å stå på scenen og gir alt hver gang. De har spilt over 500 konserter, og delt scene med storheter som LeAnne Rimes, Paul Young og Lonestar.

Les mer...

BECCA

BECCA

Becca, eller Vibeke Grøtli Fossen, som hun egentlig heter, fikk tidlig et nært forhold til musikk. Bestefaren startet familiebandet «Kviknegutta» i 1953, og som barn var hun med foreldrene rundt på spillejobber. Allerede som syvåring sto Becca på scenen for første gang, så hun er langt i fra noen nybegynner, til tross for sin unge alder.

Les mer...

STEFF NEVERS

STEFF NEVERS

Steff har alltid hatt interessen for musikk, og begynte i tidlig alder å spille fiolin. Ettersom han vokste opp ble gitarinteressen fremtredende, og allerede i en alder av 14 år var han blitt medlem av et profesjonelt (metal?!?) band. Det var først i 2002 at Steff tok en helomvending i musikksjanger til fordel for Country. 5 år senere dro han til USA for å realisere drømmene sine med å spille inn et Countryalbum med de beste musikerne Nashville hadde å by på. Det var på denne turen at albumet” Closest To My Heart” ble produsert, som senere solgte til Gull på rekordtid. Steff har også vært oppvarmer for Toby Keith på hans Europaturne, med svært gode tilbakemelding.

Les mer...

STEFFEN JAKOBSEN

STEFFEN JAKOBSEN

Steffen Jakobsen slo for alvor gjennom da han kom på 3. plass i TV2 serien Idol i 2013. Siden den tid har populariteten til unggutten fra Grimstad økt betraktelig, noe vi fikk erfare da Steffen spilte på Amfiscenen i fjor sommer.

Les mer...

DANNI LEIGH

DANNI LEIGH

Den amerikanske skjønnheten Danni Leigh kan karakteriseres som en poet, uredd entertainer, og en strålende countryartist. Hun imponerer publikum med sin Honky Tonk-country, og jobber for tiden med sin 5. albumutgivelse.

Les mer...

DARRYL WORLEY

DARRYL WORLEY

Darryl Wade Worley vet godt hvor Vinstra er. Den amerikanske countrystjernen og låtskriveren, født i Memphis, Tennessee i 1964, spilte på Vinstra i 2011, bare noen dager før Norge ble offer for terror. Da fremførte Worley sin sang «Have you forgotten?», hans beskrivelse av situasjonen i USA i kjølvannet av terroranslagene mot New York og Washington 9. September 2011. «Have you forgotten?» var, i tillegg til å være Worleys andre nummer 1-hit på de amerikanske countrylistene, også tittelkuttet på hans tredje album, utgitt i 2003.

Les mer...

SIE GUBBA

SIE GUBBA

SIE GUBBA er et norsk countryrockband fra Ålen i Gaudalen, Sør Trøndelag. Bandet har hatt suksess i 19 år og slipper i mars ei ny plate kalt ”VEIEN VI SKA GÅ” .

Les mer...

STAUT

STAUT

Siden debutalbumet "Staut" ble sluppet har det bare gått en vei for 6-mannsbandet Staut. Bandet hylles av både anmeldere, musikere og publikum når de kommer ut med nye låter, eller holder konserter. I 2013 kom bandet ut med sitt tredje album "Stugureint" som gikk rett inn på 1.plass på VG-Lista Topp 40.

Les mer...

VASSENDGUTANE

VASSENDGUTANE

Vassendgutane tar turen til Vinsta! Det populære Ørsta-bandet Vassendgutane er bekreftet til Kåja i sommer. Siden sist har bandet fått to nye bandmedlemmer, ei ny plate med en rekke gode låter.

Les mer...Samarbeidspartnere

 

Country Music Festival Vinstra, Pb 155, 2639 Vinstra, Mail: vigdis@festivaldrift.no
Web: www.festivaldrift.no, Daglig leder: Vigdis Holmestad, Mobil: +47 417 54 398

Aldersgrense for festivalen er 18 år