Aaron Watson (US)

Aaron Watson (US)

Da texaneren Aaron Watson stod på scena på Vinstra sommeren 2013 var gjennombruddet hans som amerikansk countrystjerne fortsatt halvannet år unna. Hvilket ikke betydde at han på det tidspunktet ikke hadde arbeidet hardt for å nå målet.

Watson er fortsatt bare 38 år gammel, men har over ti albumutgivelser og tusenvis av konserter og honky-tonk-jobber bak seg. Han ble født i Amarillo, Texas, i 1979, der de har kunstinstallasjonen som Bruce Springsteen synger om, «Cadillac Ranch», et titalls cadillacer begravd stående på høykant i præriesanda.

Ikke overraskende vokste Aaron opp med countrymusikken rundt seg, texanske countryartister som Willie Nelson, Waylon Jennings og George Jones. Etter high school startet han på et lokalt kristent universitet. En periode spilte han baseball for et college i New Mexico. Men musikken tok mer og mer av tida hans, og allerede i 1999, 20 år gammel debuterte han med albumet Aaron Watson.

Når det kommer til countrymusikk, så er Texas en selvforsynt stat. En rekke artister er stjerner bare i Texas, og lever godt av at en stor del av statens nesten 28 millioner innbyggere er svært fornøyd med å ha lokal country på bilradioene sine og til akkompagnement til ølen på den lokale honky-tonken. En av sangene på Aaron Watsons foreløpig siste album, The Underdog, tydeliggjør denne texas-holdningen. «The Fencepost» er bygget på et sitat av den prominente texaneren Sam Houston (yep, byen er oppkalt etter ham), «I´d rather be an old fencepost i Texas, than the king of Tennessee». Du skal ikke kjøre lenge i Texas før du leser dette på en støtfanger, en av statens mest populære såkalte «bumper-stickers».

Men det er likevel albumet The Underdog som har løftet Aaron Watson opp i hele USAs country-førstedivisjon. Plata er produsert av Keith Stegall, som tidligere har hjulpet Alan Jackson, George Jones og Zac Brown Band til store fremganger, og debuterte på førsteplass på Billboards Country album-liste ved utgivelsen tidlig i 2015. Det ekstra bemerkelsesverdige i den forbindelsen var at The Underdog, slik tittelen tilsier, ikke hadde noe stort plateselskap i ryggen. Således debuterte albumet også på førsteplass på Billboard Top Independent Albums-lista. Legg til at den også nådde helt opp til 14.plass på den generelle lista, Billboard Top 200 Album, i konkurranse med pop, rap og r´n´b. En av driverne for fremgangen var singelen «That look», som er skrevet for Watsons kone. Ytterligere en av grunnene til at The Underdog ble lagt merke til er at Watson er avbildet på coveret med en sminket sirkel og stjerne rundt det ene øyet, en hommage til hverdagsheltene som opptrer som klovner på amerikanske rodeoer, og har som oppdrag å være både morsomme og å utsette seg for stor fare. Watson er på deres side, slik han identifiserer seg med alle som jobber hardt i The Lone Star State og på Vinstra.

Med sin avklarte tro kan Watson også synge sangen «That´s why God loves cowboys», han har samarbeidet med noen av texas´ ledende syngende cowboyer; Willie Nelson, Dale Watson, Billy Joe Shaver og Asleep at the Wheels´ Ray Benson, som produserte 2004-albumet The Honky Tonk Kid. Selv sier Aaron Watson at The Underdog er hans «mission statement», programerklæring. Det er god grunn til å tenke at han følte han hadde nådd frem da han debuterte på scena på radio/tv-showet Grand Ole Opry i mars 2015.

I 2017 sikter Aaron Watson seg inn på å befeste sin posisjon, allerede i februar kommer oppfølgeren til The Underdog, titulert Vaquero. Du kan lytte til den første singelen, uptempo og hardslående «Outta style» på blant annet Youtube. 

Kjøp billett nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere