American Young (US)

American Young (US)

American Young holder det artistnavnet lover, duoen som består av Kristy Osmunson og Jon Stone tilhører den nye generasjonen amerikanske countryartister som utvider rammene for hva countryartister kan være. I American Youngs tilfelle handler det om å mikse rause deler pop, akustisk folk og vokalharmonier med tradisjonell country, til en svært fengende organisk og radiovennlig lyd.

Karriere

American Youngs selvtitulerte debutalbum kom i fjor høst og elleve av tolv sanger er skrevet av duoen selv, i forskjellige samarbeidskonstellasjoner, slik tradisjonen er i verdens ledende låtskriverby, Nashville. For selvfølgelig er det fra Music City USA at American Young setter kursen mot Norge og Countryfestivalen på Vinstra til sommeren.

Selv om Kristy og Jon fortsatt er unge, så betyr det på ingen måte at de er uten erfaring fra musikkbransjen. Kristy Osmunson har tidligere vært en del av gruppa Bombshell, som for noen år siden ble nominert til «Top Vocal Duo» av ACM Awards og rakk å plassere flere singler på Country Top 40, ved siden av å slippe et album. En av Osmunsons sanger fra denne tiden, «Cheater, cheater», ble en hit for for countryduoen Joey + Rory.

Jon Stone har først og fremst markert seg som låtskriver, musiker og produsent før han ble overtalt av Osmunson til å starte American Young i 2013. Stone har vært med å skrive hitlåter for ledende amerikanske countryartister som Rascal Flatts, Kenny Chesney, Blake Shelton og Lee Brice. Stone har navnet sitt på sistnevntes hit «A woman like you» og som takk for hjelpen har Brice produsert American Youngs album.  Brice bidrar også som vokalist på albumsporet «Eighteen».

Allerede da American Young slapp sin debutsingel, «Love is war», ble duoen sammenlignet med en av de mest fremgangsrike duoene i americana/ countrymusikken det siste tiåret, The Civil Wars. Kombinasjonen av mann/ kvinnestemme og delikat bruk av akustiske instrumenter var den åpenbare linken.

Norske aner

Ved siden av å synge, spiller Kristy Osmunson fele, hun har utdanning som klassisk fiolinist. Det går an å tenke seg at det er et instrument som har en tilknytning til Osmunsons norske familiehistorie. For familien til Kristy, på begge sider, utvandret nemlig fra Norge. På morens side het de opprinnelig Petersen, men tok navnet Holm etter stedet på Vestlandet de forlot. Kristys bestemor var pianist. På farens side var det Kristys oldefar, Earl Osmunson, som var født i Norge. Earl utvandret til California, men bragte senere familien sin til India og Afrika som misjonær, før han kom tilbake til USA og startet skoler og skrev bøker. Etter hvert havnet Kristys familie i Sandpoint i Idaho, stedet der Kristy kom fra da hun flyttet til Nashville. For å forfølge drømmene om å bli countrystjerne, slik hundrevis fortsatt gjør hvert år.

Det er grunn til å tro at American Young og Kristy Osmunsons første besøk til Norge kommer til å innebære en følelsesmessig sterk tur tilbake til røttene for Kristy.

På Vinstra bør det påligge noen å sørge for at den norskættede felespilleren blir vist en hardingfele!

Kjøp billett nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere