Tessy Lou & The Shotgun Stars (US)

Tessy Lou & The Shotgun Stars (US)

Montana-jenta Tessy Lou Williams sin lidenskap for musikk og låtskriving begynte tidlig i livet. Foreldrene hennes, Kenny og Claudia Williams, var kjernen i et legendarisk western-band i Montana – Montana Rose. Et av hennes tidligste minner var å sove i en gitarkasse backstage mens hun drømte om, og sang med, til countrytonene fra bandet. 

På 20års-dagen til Tessy Lou tok faren hennes med henne på en musikalsk pilgrimsreise – en roadtrip til Nashville, Memphis og Austin, Texas. I Nashville besøkte de hennes fars gamle venner i musikkbransjen. Spesielt ett møte fikk resultater. En dag med familievennene, Mike Ward og Jimbeau Hinson, endte i produksjon av hitlåten, “Next Girlfriend”. 

Selv om Nashville var vel så bra, var det ikke rette stedet å bo for Tessy Lou. De dro videre til Texas. Det var etter et kort opphold i “Lone Star State” at hun visste at Austin var stedet for henne (derav tittelen på låta “Leaving Montana”). 

Etter å ha reist rundt og spilt mye i hele Texas et par år, dro Tessy Lou hjem til Austin for å spille inn sitt andre album “Somewhere in Texas”. Albumet byr på Tessy Lous klassiske countrystemme på flere originale låter sammen med noen låter fra hennes favoritt-låtskrivere;  Sonny Throckmorton og Kevin Welch. Med flere anerkjente musikere fra Texas og Nashville i ryggen, inkludert Lloyd Maines og Cody Braun, samt hennes band Shotgun Stars, er Tessy Lou sitt andre album en drøm for alle countryfans. Plata ble gitt ut i 2015 og byr på alt fra tradisjonelle toner til mer moderne countrymusikk. 

Tessy Lou har fortsatt arbeidet med å skrive låter og spille med hennes far Kenny, hennes venn Bryan Paugh, og bandet Shotgun Stars. I sommer kommer de til Norge, nærmere bestemt Vinstra. 

Kjøp billett

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere