The Northern Belle

The Northern Belle

2017 blir det livligste året i americanabandet The Northern Belles karriere. Året ble sparket i gang med en unik konsert i selveste Oslo Konserthus som både ble filmet og spilt inn i deres nye studio. Den eksklusive aftenen bydde på gjesteartister som Mari Kreken (Darling West), Malin Pettersen (Lucky Lips), Janne Hea, Marte Herwell (Ruby Red & the Moonshine Brothers) og Live Miranda Solberg (Rattlers/Silver Lining). Albumet slippes på Vestkyst Records våren 2017.

Det «enkle andrealbumet» kommer hakk i hæl med planlagt slipp allerede høsten 2017, og ventetiden kortes ned med deres nyeste singel «Bad Habit». Låten viser et band som har utviklet både sound og låtskriving, og frontkvinne Stine Andreassen har vokst flere etasjer når det kommer til fremtoning og vokal.

 I en tekst om «Bad Habit» skriver Erik Valebrokk følgende om bandet: «Kort oppsummert snakker vi her om et stjernelag av musikere. Da jeg første gang så dem spille live på Piknik i Parken i fjor ble jeg rett og slett påminnet hvorfor jeg er så glad i musikk: Det handler om spilleglede, entusiasme og ikke minst personlig avtrykk og nerve, om tilstedeværelse og formidlingsevne.»

Deres debutalbum, karakteristisk produsert av Even Ormestad, høstet strålende kritikker og det ble belønnet med en festivalsommer som inneholdt besøk til blant andre Bukta, Piknik i Parken og Øyafestivalen. Bandet har opptrådt mye rundt de siste årene, og har spilt med blant annet Marit Larsen, Bendik Brænne og Torgeir Waldemar, samt varmet opp for artister som Ida Jenshus, Sturgill Simpsons og Monica Heldal. Bandet har også gjestet programmer som God Morgen Norge og Ruben på P3, og låtene spilles jevnlig på radio.

Medlemmer

The Northern Belle består av: Stine Andreassen (vokal/gitar, låtskriver), Ole-Andre Sjøgren, (gitar/mandolin/vokal), Bjørnar Ekse Brandseth (gitar/dobro/pedalsteel/vokal), Svein Inge Bjørkedal (trommer), Yngve Jordalen (kontrabass), Johanne Flottorp (hardingfele/fele/vokal) og Marie Tveiten (vokal/perk/gitar). Medlemmene i bandet spiller med artister som Daniel Kvammen, Nico & Vinz, Comet Kid, Kurt Nilsen og mange flere

 Tom Skjeklesæther har pekt ut frontfigur Stine Andreassen som en av «…den nye norske generasjonen av kvinnelige countryrockere; Janne Hea, Unnveig Aas, The Northern Belle (Stine Andreassen) og Signe Marie Rustad. For øvrig en god pekepinn på at norske artister these days ligger helt i bresjen også internasjonalt.»

Om debutalbumet

 5/6 Nordlys: «Helhetlig sett er denne debutplata rett og slett imponerende, og innenfor sjangeren er det ingen her til lands som overgår dette ferske, men modne bandet.»

 Dagens Næringsliv: «Jeg ser egentlig ingen grunn til at ikke Det Norske Folk skal kunne kaste seg over The Northern Belle’s musikk.»

Dust of Daylight, Musikkbloggen.no: «Pokker heller, kjære musikkvenner! Dette er en av de fineste platene som er gitt ut i år. Dette er en av de fineste platene som er gitt ut av et norsk band noen sinne!»

Kjøp billett nå!

Oppdag mer om artisten her

Våre samarbeidspartnere