Countryfestivalen 2017 – takk for i år!

Countryfestivalen 2017 – takk for i år!

09 July 2017, 04:05

Strålende vær de to første dagene (etterfulgt av litt regn i helgen), stappfull campingplass, skikkelig western-stemning, fantastiske konserter og et FABELAKTIG publikum. Countryfestivalen Vinstra 2017 var en braksuksess, og vi sitter igjen med maaaange gode minner.

Onsdag var det endelig tid for festival. Flere ivrige festivalgjester hadde i kjent stil varmet opp i køen, og med fare for å fylle hele Vinstra med festivalkø ble innsjekken åpnet litt før skjema. Og godt var det, køen strakk seg nesten opp til E6, og det strømmet på med glade gjester hele dagen. Etter noen timer med opprigg på campen i stekende sol begynte folk å trekke inn på konsertområdet og til cafescenen hvor Frode Haarstad igjen hadde æren av å spille årets første festivalkonsert. Han ble etterfulgt av Lucky Lips, Crooks & Straights og Doug Adkins. Sistnevnte tjuvstartet festivalen med å slå av en prat med folk i festivalkøen på tirsdag, og det ryktes at noen til og med fikk privatkonsert av amerikaneren rundt campingbordet. En veldig fin start på det som skulle vise seg å bli fire dager med ren festivalidyll.

Torsdag kom andre pulje med festivalgjester, og campingen vokste ytterligere. Noen tapre morgenfugler kom seg til Hallen for en skikkelig cowboyfrokost, mens de aller fleste nøt en rolig og sen morgen på campingen. I 13-draget begynte festivalområdet å fylle seg med konsertsugne gjester, og Frode Haarstad fikk igjen æren av å starte dagens konsertprogram kl. 14, etterfulgt av Lucky Lips, Doug Adkins, Crooks & Straights. Kl. 16 var det tid for et avbrekk på Trailercampen med quiz i regi av årets konferansier Kjell Gabriel Hendrichs a.k.a. Infinity-Kjell. Det ble også arrangert linedance-kurs ved cafescenen i regi av danseinstruktør Tanja. Dagens konsertprogram ble avsluttet av Rotlaus som skapte enorm danseglede og feststemning, etterfulgt av Get Rhythm og Doug Adkins. Stemningen var på topp: Alt i alt, en vellykket festivaldag! 

Fredag skjedde det mye! På cafescenen fikk vi konserter med Frode Haarstad, AJ Hobbs, American Young og Get Rhythm, det ble også arrangert ny runde med CountryQuiz. Ute på Trailercampen skjedde det også ting. Mercedes-Benz arrangerte trailervors med aktiviteter og live musikk. Det ble arrangert verdensrekordforsøk i bamsmumsspising og Martine Haugen fra Get Rhythm holdt en stemningsfull minikonsert. Tilbake på festivalområdet strømmet det til med dagsbesøkende, og gjester som MER ENN GJERNE ville bo hos venner og få med seg det legendariske festivallivet på campingen. Utpå kvelden gikk sol over til regn, men det stoppet ikke festivalmoroa. Det ble fort helt fullt inne på festivalområdet, og de avsluttende konsertene med Aaron Watson, Vassendgutane og Sie Gubba på Amfiscenen bragte festivalen til nye høyder. FANTASTISK STEMNING! At himmelen åpnet seg og regnet høljet ned et lite øyeblikk hadde ingen påvirkning på festen. Er man på festival, så er man på festival – og er man på countryfestival, er man ustoppelig. Makan til sommerfest skal man lete lenge etter.

Plutselig var det lørdag, og tid for siste countrydag på Vinstra. Noen var slitne etter gårsdagen, men kom seg fort etter en god frokost. Igjen var det tid for lek, moro, konkurranser, konserter, og generelt festivalliv. Festivalens beste campingplass ble kåret, og seieren gikk igjen til Ranch Dalom som overgikk seg selv med en campingplass tatt rett ut fra kulissene til en klassisk western-film. Campen skilte seg ut og var en soleklar vinner – igjen. Vi oppmuntrer ALLE til å prøve å overgå dem neste år ;) På grunn av litt dårlig vær flyttet Mercedes-Benz årets kåring og trailercamp-program inn i hallen på festivalområdet. Her ble det burger-spisekonkurranse og nytt rekordforsøk i bamsemumsspising. Konkurransens yngste deltaker gikk av med soleklar seier i begge utfordringene. Etterpå fikk vi en minikonsert med Get Rhythm. Programmet denne lørdagen var det heller ingenting å si noe på. Det ble dans, allsang, latter, glede og countrymusikk på sitt beste. AJ Hobbs, The Northern Belle, Silver Wings, Baksia, American Young, og sist men ikke minst, Staut og Gunslingers. Kåja kokte, artistene var storfornøyde og livet var godt. Det var kanskje siste konsertdag, men festen var langt fra over. På campingen var det liv langt utover natten, og det var en sliten men lykkelig gjeng som turet avgårde, videre til nye eventyr, søndag morgen – (formiddag for å være mer eksakt).

Vi kunne ikke bedt om en bedre festivaluke, og vi har BARE lovord om dere – våre kjære festivalgjester. Dere gjør dette mulig, og vi er evig takknemlige for at dere ønsker å bli med på festen. Tusen tusen takk til dere, samarbeidspartnere, artister, utstillere, frivillige, og, ja, absolutt alle som har vært involvert i denne herligheten av en countryfestival. 

Takk for denne gang:) 

VI GLEDER OSS TIL NESTE ÅR! 

 

Våre samarbeidspartnere