Countryfestivalen 2018 – takk for i år!

Countryfestivalen 2018 – takk for i år!

08 July 2018, 07:00

Strålende sol og varme, utsolgt campingplass, western-stemning, fantastiske konserter og et FABELAKTIG publikum. Countryfestivalen er over for denne gang, og for noen fine dager vi har hatt! 

Onsdag var det endelig tid for festival. Flere ivrige festivalgjester hadde i kjent stil varmet opp i køen, og med fare for å fylle hele Vinstra med festivalkø ble innsjekken åpnet før skjema. Blide og tålmodige gjester sjekket inn en etter en, og fikk etterhvert rigget seg til på campen. Etter noen timer med opprigg på campen i stekende sol og varme begynte folk å trekke inn på konsertområdet hvor Frode Haarstad igjen hadde æren av å spille årets første festivalkonsert – denne gangen i Western Saloon. Han ble etterfulgt av Bo Outlaw & Løiten Twang Depot, Gardsbruk og Tessy Lou & The Shotgun Stars. En veldig fin start på det som skulle vise seg å bli fire dager med ren festivalidyll.

Torsdag kom andre pulje med festivalgjester, og campingen vokste ytterligere. Noen tapre morgenfugler kom seg til Hallen for en skikkelig cowboyfrokost, mens de aller fleste nøt en rolig og sen morgen i solen ute på campingen. I 14-draget begynte det å rykke i dansefoten til en god gjeng festivalgjester, som da møtte opp til Linedance-kurs i regi av Rock Back Dancers foran Cafescenen. Kl. 17 var det tid for et avbrekk på Trailercampen med quiz i regi av konferansier Kjell Gabriel Hendrichs a.k.a. Infinity-Kjell.  Dagens konsertprogram ble avsluttet av Rotlaus som (i kjent stil) skapte enorm danseglede og feststemning, etterfulgt av populære Get Rhythm og Tessy Lou & The Shotgun Stars. Stemningen var på topp: Alt i alt, en vellykket festivaldag!

Fredag skjedde det mye! Dagen startet på veldig romantisk vis med cowboybryllup ute på campen, hvor brudeparet valgte å gi sine løfter på samme plassen som de traff hverandre for noen år siden. Fantastisk hyggelig! Inne på konsertområdet fikk vi konserter med På cafescenen fikk vi konserter med Frode, Benedicte Brænden, James Carothers & A-11, Mr. Jay og Get Rhythm. Utpå ettermiddagen tok Hellbillies en tur til Mercedes-Benz sin trailercamp for å hilse på campinggjestene og signere en autograf eller to. Samtidig strømmet det på med dagsbesøkende og gjester som MER ENN GJERNE ville bo hos venner og få med seg det legendariske festivallivet på campingen. Utpå kvelden flyttet publikum seg over til amfiet for å få med seg kveldens headlinere; James Carothers & A-11, Hellbillies og Sie Gubba. Amfiet var stappfullt, og stemningen var elektrisk. Flott avslutning på en like flott dag!

Plutselig var det lørdag, og tid for siste countrydag på Vinstra. Noen var slitne etter gårsdagen, men kom seg fort etter en god frokost. Igjen var det tid for lek, moro, konkurranser, konserter og generelt festivalliv. På trailercampen til Mercedes-Benz ble det holdt konkurranser i form av burgerspising og verdensrekord-forsøk i bamsemumsspising. Ingen verdensrekorder ble satt, men folk koste seg gløgg. Trailervorset ble i kjent stil rundet av med kåring av festivalens beste trailer. Kort oppsummert – et knallbra vorspiel til kveldens konserter. Programmet denne lørdagen var det heller ingenting å si noe på. Det ble dans, allsang, latter, glede og countrymusikk på sitt beste. 5 Åver, The Boots Band, Mr. Jay, James Carothers & A-11, Stacie Collins, Buddy Jewell, og sist men ikke minst Vassendgutane og Too Far Gone. Kåja kokte, artistene var storfornøyde og livet var godt. Det var kanskje siste konsertdag, men festen var langt fra over. På campingen var det liv langt utover natten, og det var en sliten men lykkelig gjeng som turet avgårde, videre til nye eventyr, søndag morgen – (formiddag for å være mer eksakt).

Vi kunne ikke bedt om en bedre festivaluke, og vi har BARE lovord om dere – våre kjære festivalgjester. Dere gjør dette mulig, og vi er evig takknemlige for at dere ønsker å bli med på festen. Tusen tusen takk til dere, samarbeidspartnere, artister, utstillere, frivillige, og, ja, absolutt alle som har vært involvert i denne herligheten av en countryfestival. 

Takk for denne gang:) 

VI GLEDER OSS TIL NESTE ÅR! 

 

Våre samarbeidspartnere